visualisatie innerlijk kind

Ik lag gisteravond in bed. Gestresst. Er was iets gebeurd waardoor ik geraakt was. Niet eens iets heel groots. Maar zo voelde het wel. Het voelde alsof er iets heel erg was gebeurd en alles mis zou gaan.

Het verhaal is niet belangrijk. Omdat ik de privacy van anderen wil bewaren. Maar ook omdat het verhaal – zoals vaker – niet is waar het werkelijk om gaat. Wat ik wil delen is wat er in mij gebeurde en wat ik vervolgens deed.

Ik lag in bed en ik had alle ruimte om te voelen wat er te voelen valt. Daar heb ik voor doorgeleerd. Het is ongeveer mijn lijfspreuk. Maar ik deed het niet.

Ik leidde mezelf af met mijn telefoon. Het schermtijdslot – ingesteld als goede zelfzorg – is heel makkelijk te overrulen. Ik bracht zeker twee uur door met Netflix, Whatsapp en Instagram.

Ik wist dat dat wat ik deed niet helpend was. Ik wist dat ik aandacht moest geven aan de onrust in me. Dat ik me dan beter zou voelen en lekker zou kunnen gaan slapen. Maar ik stelde het uit. Ik wilde er niet aan. Ik wilde niet voelen.

Tot een gezonde dosis wilskracht het won van mijn beschermingsmechanismes.

Het was niet prettig toen ik mezelf eindelijk ruimte gaf om echt te voelen. En ik realiseerde me: dit voelt veel groter dan wat er vandaag gebeurde.

Ik vroeg mezelf: waar ken je dit gevoel van?

Ik zag mezelf als heel jong kind. Ik was een jaar of 2. Ik zag er bang en alleen uit. In gedachten maakte ik contact met dat kleine meisje. Ik stelde haar gerust en nam haar bij me. Ik vertelde haar dat ik ook zo’n verlangen had naar verbinding. Dat ze kon ontspannen en veilig was.

En in mijn lijf voelde ik de ontspanning komen. Het was weer prettig om in mijn lijf te zijn.

Deze oefening – het contact maken met mijn innerlijk kind – heb ik al vaak gedaan. Voor mezelf en met de vrouwen die ik begeleid.

Ik moest ook een beetje lachen in bed.

Ten eerste, omdat ik besloot het de volgende keer twee uur eerder te doen. Dat zal mijn nachtrust goed doen.

En ten tweede, omdat ik al van plan was vandaag deze oefening met jullie te delen. Ik had zelf weer even gevoeld hoe fijn het is. En hoe simpel eigenlijk.

Visualisatie Innerlijk Kind

Voor slechts 17 euro krijg je de opname van de visualisatie (22 minuten) en een e-book met toelichting.

Je kent het vast ook dat je geraakt wordt door een gebeurtenis in het hier en nu en dat je reactie niet past bij wat er op dat moment gebeurt. Als je gevoelens hebt die blijven hangen, steeds terugkomen, of groter zijn dan in het hier en nu passend is, dan kun je ervan uitgaan dat een innerlijk deel van jou geraakt is.

In de visualisatie maak je contact met je gekwetste innerlijke kind. Het meisje in jou dat pijnlijke ervaringen heeft meegemaakt en dat nog steeds voelt. Dat kunnen grote, heftige ervaringen zijn of ogenschijnlijk kleine teleurstellingen die elk kind meemaakt. In de oefening neem ik je stap voor stap mee in het contact maken met je innerlijk kind om haar te geven wat ze nodig heeft.

Wil jij leren hoe je jezelf gerust kan stellen bij heftige of steeds terugkerende gevoelens?

Wil jij een praktische tool om met meer zachtheid met jezelf om te gaan?

Zou je graag deze oefening willen hebben voor slechts 17 euro?

Stuur me een mail en ik regel het!

Scroll to Top
Scroll naar top